Lyxa till altanen med en inglasning

Genom att glasa in din altan så förlänger du tiden som du kan tillbringa på uteplatsen. Med isolering kan du vistas på din altan från tidig vår till sen höst och även under vintern. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med inglasning av din altan.

Har du redan en altan så vet du redan hur mycket glädje och avkoppling som den bidrar till genom möjligheten att kunna sitta ute i trädgården och kunna koppla av. En altan används vanligtvis för att kunna umgås med familjen under varma sommardagar, för att inta måltider tillsammans med familj och vänner men också då man vill koppla av med en god bok. Tyvärr är användandet av en altan säsongsbetonat då det kan vara mycket kallt att vistas på altanen före och efter sommaren på grund av kyla, blåst och regn.

 

Dock finns det en lösning på det som gör att du kan förlänga tiden du kan vistas på altanen, från tidig vår till sen höst och även under vintern, om du så önskar det. Genom att glasa in din altan får du ett uterum som kan öppnas upp då solen lyser och stängas igen då kylen kommer. Du kan kontakta oss på Lindskoghs Bygg för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig med en inglasad altan eller med fönsterbyte i Värnamo.

Att glasa in sin altan eller sin uteplats

När du ska glasa in din altan kan du välja mellan att antingen installera skjutdörrar eller vikdörrar så att du kan öppna upp altanen under varma dagar så du kommer närmare din trädgård. Det finns också olika glas att välja mellan beroende på hur pass bra isolering du vill få på altanen. Du behöver också bestämma om du ska använda din inglasade altan endast under sommaren, under vår och hösten eller även under vintern. Utifrån ditt val behöver du isolera din altan så att den dels håller kylan ute från altanen men också behåller värmen inne på altanen. Det finns olika värmekällor som du kan använda för din inglasade altan dock bör du undvika golvvärme då den värmen gärna sipprar ut under fönsterpartiet.

Glasa in altan för användning under sommaren

Om du vill glasa in din altan enbart för att kunna använda den under sommaren då det regnar eller blåser krävs ingen isolering. Då räcker det med att installera enkelglas som ger dig ett vindskydd och regnskydd.

Använda en inglasad altan under vår och höst

Om du vill kunna njuta av din uteplats eller altan under vår och höst behöver du installera en enklare isolering. Då bör du installera fönster med två glas som har en luftspalt som ger ett U-värde på cirka 2,0. Det räcker normalt för att hålla värmen inne på altanen och kylan utanför. Dock kommer du aldrig kunna få helt tätt med en enklare isolering men tillräckligt för att kunna behålla den mesta av värmen på altanen och även få skydd mot blåst och regn.

Använda din inglasade altan under vintern

Vill du kunna använda din altan året runt, även under vintern, krävs det en bra isolering. Du behöver installera 2-glasfönster som har en gasfyllning mellan glasen, och en profil med bruten köldbrygga i plast, som har bra värmeisoleringsegenskaper. Uppvärmning på altan kan ske genom infraröd värme eller ett eldrivet element.

Bygglov då du ska glasa in din altan

Reglerna kring bygglov för en inglasad altan har många undantag. Därför bör du alltid kontakta byggnadsnämnden i din kommun för att få exakt information om vad som gäller då du ska glasa in din altan.

Kontakta oss för mer information om inglasad altan

Lindskoghs Bygg är experter då det kommer till inglasade altaner och fönsterbyte i Värnamo. Vi kan hjälpa dig med hela processen kring ditt projekt, från planering till utförande så att du får exakt den inglasade altan som du vill ha. Våra fönstermontörer är experter på inglasning och fönsterbyte i Ljungby vilket gör att du kan vara säker på att du får arbetet utfört med det bästa resultatet. Du kan kontakta oss för mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig med din altaninglasning eller ditt fönsterbyte i Ljungby. Genom formuläret på vår hemsida kan du boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera din altan och lämna rådgivning kring din inglasning, utan några förpliktelser. 

Boka kostnadsfritt hembesök inför ditt fönsterbyte

Vi levererar helhetslösningar inom dörrbyten, inglasning av altaner och kompletta fönsterbyten i Värnamo och Ljungby med omnejd. Allt du behöver göra är att kontakta oss, så löser vi resten åt dig!